Ieder bedrijf is uniek. Groot of klein, groothandel of detailhandel, leverancier van producten of diensten, bedrijfsvloeren van siergrind of epoxy, Business to business of business to consumer? Er zijn talloze mogelijkheden en combinaties. Elke onderneming heeft zijn eigen visie, doelen en eigenzinnig personeel. Voeg daar nog de aankleding en uitstraling van het bedrijfspand bij en het is wel duidelijk hoe uniek het bedrijf is waar u onderdeel of wellicht eigenaar van bent.
De aankleding
Neem nou alleen de aankleding al. Wellicht zijn er bij u, net als bij Google inc., van allerlei speeltoestellen, glijbanen en pooltafels te vinden? Lekker druk en speels. Of geniet u meer van een strakke Jan de Bouvrie-achtige sfeer? Design en wit, voor rust en overzicht. De aankleding bepaalt mede het imago van een bedrijf en hier speelt alles in mee. U kunt kiezen voor een grote, langwerpige en robuuste vergadertafel of toch ovaal en compact. Lounge hoeken of design banken? En gestroomlijnde Acer monitoren of chique Apple apparatuur?
Echter, bij het kiezen van het meubilair zijn we er nog lang niet. Wat net zo zwaar meeweegt in het creëren van een bepaalde sfeer is onder andere de wandbekleding en natuurlijk niet te vergeten: Welke bedrijfsvloer gaat het nou worden?
Wat voor type wordt het, welke eigenschappen moet de bedrijfsvloer bezitten en welke kleur wil ik hebben? De keuzes zijn eindeloos en we gaan ze u niet allemaal uitleggen, dan zou deze pagina immers de lengte van een heel boek worden. We beginnen met voor ons de belangrijkste typen bedrijfsvloeren, namelijk die van kunststof.
Kunststof bedrijfsvloeren
Kunststof bedrijfsvloeren zijn er in een aantal varianten, waar dan natuurlijk ook weer varianten op zijn. Zo zijn er siergrindvloeren, troffelvloeren, vinylvloeren (ook wel bekend als PVC) en gietvloeren.
Laten we eens beginnen met siergrind, oftewel steentapijt, maar ook bekend als; korreltapijt, grindvloer en woongrind.
Bedrijfsvloeren van siergrind
Siergrind is een veel voorkomende ondergrond in showrooms, kantoren en winkels. Op plaatsen waar veel overheen gelopen wordt zijn bedrijfsvloeren van siergrind dan ook een populaire keuze. De siergrindvloer is namelijk onderhoudsvriendelijk en in diverse kleuren leverbaar. Verder heeft het een hoge slijtvastheid, is het krasbestendig en UV resistent. Dit maakt steentapijt de ideale bedrijfsvloer, beschadigingen komen immers amper voor, het verkleurt niet door de zon en krassen worden niet snel zichtbaar.
Tevens wordt siergrind naadloos gelegd en hierdoor is het mogelijk om in het gehele bedrijfspand, of op eenhele etage de bedrijfsvloer zonder onderbreking aan te brengen. Ook kan er nog gekozen worden voor een siergrindvloer met open of gesloten structuur. Bij de gesloten structuur bedrijfsvloeren wordt er nog een extra laag aangebracht die de poriën tussen het grind afdicht. Vooral daar waar extra hygiënische eisen worden gesteld is dit aan te raden. In een open structuur trekt het stof tussen de poriën, waardoor het niet opwaait indien er luchtverplaatsing plaatsvindt. Het voordeel is dat de bedrijfsvloer zich schoon aandoet en het stof zich makkelijk tussen de poriën laat opzuigen.
Let wel op bij het laten aanbrengen van siergrind in situaties waar een bepaalde mate van mechanische bestandheid wordt vereist. We adviseren geen siergrindvloer aan te brengen in situaties waar meer dan 20N/mm2 belasting voorkomt. Hierdoor kan uw bedrijfsvloer namelijk beschadigen en dan wordt uw met zorg uitgekozen bedrijfsuitstraling direct om zeep geholpen.
Epoxy of Pu gietvloeren als bedrijfsvloeren
Een ander voorbeeld van bedrijfsvloeren zijn gietvloeren. De gietvloer is een bedrijfsvloer die in verschillende diktes en lagen kan worden aangebracht. Verder is er ook een verschil in samenstelling, zo kan er epoxy hars of PU hars gebruikt worden. Deze verschillende varianten leiden ertoe dat er niet één standaard gietvloer als bedrijfsvloer gebruikt dient te worden. De uiteindelijk samenstelling is afhankelijk van de wensen en eisen van de klant.
Om aan de vele uiteenlopende eisen te voldoen is het niet alleen handig om verschillende variaties te kunnen leveren, maar ook het uiterlijk te kunnen aanpassen. Zo is epoxy van nature in hoogglans maar kan het ook mat aangebracht worden en kunnen zowel PU als Epoxy in diverse kleuren worden gelegd. Steeds populairder is overigens de “industrie-look”. En wat is nou een industrielook zonder betonvloer? Vandaar dat het ook mogelijk is om met een gietvloer de welkbekende “betonlook” te creëren met de voordelen van een kunststof bedrijfsvloer.
Epoxy gietvloer
Voordeel van de epoxy gietvloer is de combinatie van extreme hardheid, het is namelijk tweemaal sterker is dan beton, en onderhoudsvriendelijkheid. Onze gietvloer is poriën dicht, waardoor vuil en vloeistoffen niet in de ondergrond kunnen trekken en vuilheid of vlekken kan veroorzaken. U moet dus echt uw best gaan doen wilt u bedrijfsvloer beschadigen, terwijl tijd en moeite kan worden bespaard op onderhoud en schoonmaken. Uiteindelijk maken deze eigenschappen een epoxy gietvloer uitermate geschikt als bedrijfsvloeren voor magazijnen, garages, industriehallen, werkplaatsen en voor de agrarische sector.
PU gietvloer
PU hars is een taai-elastische product waardoor de vloer enerzijds minder hard is dan epoxy maar wel scheur overbruggend. Dit maakt een PU gietvloer geschikt voor lichte tot halfzware belasting van bijvoorbeeld een auto showroom of een kleiner magazijn. Verder is ook een PU gietvloer poriën dicht en daardoor onderhoudsvriendelijk, als ook kan het net als een siergrindvloer en de epoxy gietvloer naadloos gelegd worden.
Een veelgestelde vraag is wanneer u nu kiest voor een epoxy gietvloer of toch de PU gietvloer. Zoals eerder uitgelegd is epoxy veel voorkomend in magazijnen met zware belasting. De industriële magazijnen dus, waar o.a. heftrucks overheen rijden. Heeft u een kleiner magazijn, waarin meer met palletwagentjes wordt gewerkt of een showroom met zwaardere producten dan kunt u kiezen voor PU. Een ander verschil is dat PU ten opzichte van Epoxy meer UV resistent is. De PU bedrijfsvloeren verkleuren dus minder snel indien er veel zonlicht op schijnt dan de epoxy bedrijfsvloeren dat doen.
Tot slot
Het is zeer afhankelijk van uw situatie waar u het beste voor kunt kiezen. Vandaar dat we altijd graag bij u langskomen en met u doornemen welke bedrijfsvloer in uw specifieke situatie het beste past. Zoals u weet is elk bedrijf immers uniek.
Wilt u meer informatie over bepaalde bedrijfsvloeren verwijzen we u graag naar onze website. Bij vragen of interesse in een offerte kunt u gerust contact met ons opnemen.