geiten

Geitenhouderij coating is booming!

De geitenhouderij is booming. Het product ‘geit’ ligt steeds vaker in de winkels en iedereen komt de producten afkomstig van geiten steeds meer tegen, in vele varianten. Zo zijn er de broodjes geitenkaas met honing, spek of aardbei. Salade geitenkaas met noten. Geitenmelk, geitenyoghurt en ook geitenkwark. Echter, kennen wij bij Mesa Coatings ook ons eigen geiten product dat booming is. Namelijk, coating in de geitenstal.

 

Voergang egalisatie geitenhouderij

Een voorbeeld is coating aanbrengen in een voergang geitenhouderij, zoals door Mesa Coatings pasgeleden is uitgevoerd in Luxemburg. Hier hebben we aan beide zijden van de voergang een MesaCon egalisatie coating aangebracht. De werkzaamheden werden in twee etappes uitgevoerd. Als eerste werden alle geiten naar de linkerkant overgezet zodat de vergoot aan de rechterkant vrij was. Hierdoor konden onze specialisten ongehinderd aan de slag met het schuren van de ondergrond.

Direct na het schuren werd de MesaCon egalisatie coating aangebracht. Deze op speciale coating is bij het uitharden niet afhankelijk van een bepaalde tempratuur. Dit heeft als voordeel dat een geitenhouder de stal niet vooraf hoeft op te stoken en zichzelf zo stook kosten bespaard indien het te koud zou zijn. Verder heeft de MesaCon egalisatie coating een hoge mechanische en chemische bestendigheid en is het binnen enkelen uren weer belastbaar.
Etappe twee is vrijwel gelijk aan etappe een. Doordat onze unieke vloercoating snel weer belastbaar is konden alle geiten na een korte tijdsperiode worden overgezet naar de rechterkant zodat de voergoot aan de linkerkant ongehinderd van coating kon worden voorzien. Mede door deze eigenschappen laat onze egalisatie vloercoating zich uitstekend lenen voor het renoveren en egaliseren van een bestaande vloer die snel weer in gebruikt dient te worden.

 

Tot slot

Is deze vloercoating niet alleen geschikt voor het egaliseren van uw voergoot geitenstal, maar ook voor de voergoot van een rundveehouderij, als magazijnvloer of voor een buitenplaats.

Interesse naar een geitenhouderij coating die booming is? Of benieuwd naar andere coating producten geschikt voor de geitenhouderij? Neem dan gerust contact met ons op voor passend advies. Mesa Coatings staat immers voor maatwerk.

 

Meer informatie