troffelvloer melkput

Nieuwe melkput? Kies voor een troffelvloer!

Voor het optimaliseren van de duurzaamheid van uw stal, is het van belang een goede vloer te laten aanbrengen. Zo ook in de nieuwe melkput, hier komen namelijk veel zure middelen in aanraking met de vloer. Voor een betonvloer is dit funest, want de zuren trekken in de vloer en maken het beton poreus. Hierdoor slijt deze sneller af en wordt het na verloop van tijd veel lastiger schoon te maken en schoon te houden. Laat daarom een antislip vloercoating door middel van een troffelvloer aanbrengen.

Een vloercoating is een preventief middel tegen het snelle aftakelen van uw nieuwe vloer en zorgt voor een onderhoudsvriendelijke ondergrond die veel langer meegaat. Maar hoe gaat dit in zijn werk en waarom kies ik voor een troffelvloer in mijn melkput?

geschuurde ondergrondPrimer laag troffelvloerAanbrengen troffelvloer

Waarom een troffelvloer?

De troffelvloer is een veelzijdige vloer, wordt in veel verschillende situaties gebruikt en daardoor ook op vele verschillende ondergronden aangebracht. Om te zorgen dat de troffelvloer op iedere ondergrond goed hecht, brengen onze specialisten eerst een laag primer aan. Hier komt bovenop de zogenoemde ‘troffelmassa’, bestaand uit fijn grind of zand met een bindmiddel van Epoxy of PU. Tot slot wordt de vloer afgewerkt met een laag gel. Deze zorgt ervoor dat de troffelvloer wordt ‘afgesloten’ en er geen vuil of vloeistoffen in kunnen trekken, zoals wel het geval is bij een onbewerkt betonnen ondergrond.

 Meer voordelen

Andere voordelen van de troffelvloer zijn dat deze naadloos en in talloze kleuren gelegd kan worden. Zo kunt u hem aanpassen aan uw eigen wensen en eisen en kunnen ook grote oppervlaktes mooi strak en zonder naden aangebracht worden. Indien de troffelmassa wordt gebonden met PU kan er een snelle vloerrenovatie tussen de melkbeurten door worden uitgevoerd. PU is namelijk een snel uithardend middel waardoor het mogelijk is de melkput na enkele uren weer in gebruik te nemen.

Troffelvloertroffelvloer melkput

Antislip

Tot slot, kunnen troffelvloeren worden voorzien van een antislip laag. Door de vele vloeistoffen kan een melkput al snel glad worden, wat voor zowel uw vee als uzelf gevaarlijke situaties kan opleveren die u graag wilt voorkomen.

Benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor uw melkput? Neem dan direct contact met ons op voor passend advies. Mesa Coatings is immers maatwerk.

Meer informatie over troffelvloeren